Skip to main content Skip to search

RÓLUNK

Magyarország egyik legrégebbi könyvelőirodájaként 1988 óta állunk ügyfeleink rendelkezésére. Eleinte főleg könyveléssel, bérszámfejtéssel és adótanácsadással foglalkoztunk, azonban a változó vállalkozói környezet és a piac igények hatására a kilencvenes évek második felétől folyamatosan bővült tevékenységeink köre. Pénzügyi és számviteli, illetve finanszírozással valamint gazdálkodással kapcsolatos szolgáltatásaink mellett, a magyar piacon egyedüli cégként vállaljuk hatékony kontrollingalapú információs rendszerek kialakítását is.

Munkatársaink képesítései: okleveles közgazdász, okleveles gazdasági agrármérnök, jogász, okleveles adószakértő, igazságügyi adószakértő, adótanácsadó, könyvvizsgáló, mérlegképes könyvelő és pályázati szakértő, mind garanciák arra, hogy ügyfeleink a legmagasabb szintű szakmai tanácsadásban részesüljenek. Mivel családi vállalkozásról van szó, ezért nagy hangsúlyt fektetünk a személyes és minden igényt kielégítő ügyfélkapcsolatokra, amely a magas szintű szakmai munkával párosulva egy sikeres és hasznos együttműködést tesz lehetővé mindkét fél számára.

KERESSEN MINKET

Munkatársaink várják az ön jelentkezését, amennyiben cégünkkel, szolgáltatásainkkal kapcsolatban bármilyen kérdése merült volna fel, vagy további tájékoztatást szeretne kapni.

KÜLDETÉS

Tevékenységünkkel nem csupán ügyfeleink sikeres működéséhez kívánunk hozzájárulni, hanem ezen keresztül a vállalkozói kultúra fejlődéséhez, és egy olyan vállalkozói réteg kialakításához, amely teljesítményével igazi értékévé válhat a nemzetgazdaság számára.

Oravecz Györgyné

Oravecz Györgyné

Ügyvezető
Okleveles közgazdász, adószakértő

A Károly Róbert Főiskola Gazdasági- és Társadalomtudományi Karán szerzett főiskolai diplomát 2008-ban, mint gazdasági mérnök, majd 2010-ben ugyanitt egyetemi diplomát, mint okleveles közgazdász.

Ezen kívül rendelkezik mérlegképes könyvelői, adótanácsadói és pályázati szakértői képesítésekkel. Igazságügyi adószakértő.

A vállalkozását 1988-ban indította el, ezzel Magyarország egyik legrégebben működő könyvelőirodáját működteti. Az 1996-ban alapított SZÁMLA-SZÁM Kft-nek alapító tulajdonosa és ügyvezetője. A rendszerváltozást megelőzően a pásztói ÁFÉSZ üzemgazdászaként tevékenykedett, és segédkezett a piacgazdaságra való áttérés alapjainak lefektetésében (a nyereségérdekelt gazdálkodó egységek kialakításában).

Szakterülete az általános forgalmi adó, a személyi jövedelemadó és a társasági adó. Specialitása az általános adótanácsadás, az adótervezés, az adóoptimalizálás és az adószakértői szakvélemények készítése. Hosszú ideje foglalkozik gazdasági társaságok számviteli, pénzügyi és munkaügyi rendszerének szakmai felügyeletével, amelyben kimagasló szakmai tudással rendelkezik.

A Magyar Adótanácsadók és Könyvviteli Szolgáltatók Országos Egyesületének és a Nógrád Megyei Revizorok Egyesületének tagja.

Dr. Oravecz György Zsolt

Dr. Oravecz György Zsolt

Ügyvezető
Okleveles gazdasági agrármérnök, adótanácsadó

A Gödöllői Agrártudományi Egyetem Mezőgazdasági Főiskolai Karán szerzett főiskolai diplomát 1998-ban, mint gazdasági mérnök, majd 2004-ben a Szenti István Egyetem Gazdaság- és Társadalomtudományi Karán egyetemi diplomát, mint okleveles gazdasági agrármérnök.

A Debreceni Egyetem Gazdaságtudományi Karán doktori (PhD) tudományos fokozatot szerzett 2015-ben a társadalomtudományok területén a gazdálkodás és szervezéstudományokban. Ezen kívül rendelkezik adótanácsadói, mérlegképes könyvelői és pályázati szakértői képesítéssekkel.

A SZÁMLA-SZÁM Kft. alapító tulajdonosa, amelynek 2003-tól alkalmazottja és 2016-tól ügyvezetője. Korábban dolgozott a Fűtőber Épületgépészeti Kft-nél, mint kontroller, a Georg Fischer Mössner Könnyűfémöntöde Kft-nél, mint kontroller és SAP vezető, valamint a Budapesti Erdőgazdaság Zrt-nél, mint gazdasági igazgató.

Szakterülete a különféle gazdálkodók számviteli, pénzügyi és munkaügyi rendszerének kialakítása, működtetése és fejlesztése, valamint kontrollingalapú információs rendszerének kialakítása, működtetése és fejlesztése. Az Európai Uniós csatlakozást követően rengeteg tapasztalatra tett szert a pályázatírás területén, számtalan ügyfél jutott többletforráshoz az elkészített pályázatainak köszönhetően.

A Magyar Adótanácsadók és Könyvviteli Szolgáltatók Országos Egyesületének tagja.

Oravecz Katalin

Oravecz Katalin

Könyvelő, bérszámfejtő
Mérlegképes könyvelő

Az érettségit követően 1999-től kezdett el dolgozni a SZÁMLA-SZÁM Kft-nél. Időközben megszerezte a mérlegképes könyvelői képesítést, és a SZÁMLA-SZÁM Kft. egyik tulajdonosa lett. Munkájában pontos és lelkiismeretes. Az ügyfelek szeretnek vele együtt dolgozni, ugyanis segítőkész, precíz és mindig ellátja őket a sikeres gazdálkodáshoz szükséges információval.

Szakterülete az egyéni és társas vállalkozások könyvelése, adózással kapcsolatos feladatainak teljesítése, továbbá ezek bér, TB és munkaügyi feladatainak ellátása.

Nagy Lászlóné

Nagy Lászlóné

Könyvelő, bérszámfejtő
Közgazdász

Az Eszterházy Károly Egyetem Gazdaság- és Társadalomtudományi Karán szerzett főiskolai diplomát 2018-ban, mint közgazdász. A SZÁMLA-SZÁM Kft-nél 2017-től lát el könyvelői és bérszámfejtői feladatokat. Munkájában pontos, precíz és lelkiismeretes.

Szakterülete az egyéni és társas vállalkozások könyvelése, adózással kapcsolatos feladatainak teljesítése, továbbá ezek bér, TB és munkaügyi feladatainak ellátása.

Ocsenász Beatrix

Ocsenász Beatrix

Könyvelő, bérszámfejtő
Közgazdász asszisztens

Az Eszterházy Károly Egyetem Gazdaság- és Társadalomtudományi Karán szerzett felsőfokú képesítést 2017-ben, mint közgazdász asszisztens. Korábban a Robert Bosch Kft. pénzügyi osztályán dolgozott, mint pénzügyi előadó, majd a Bergmann Könyvszakértő és Adótanácsadó Kft-nél, mint könyvvizsgáló asszisztens. A SZÁMLA-SZÁM Kft-nél 2017-től dolgozik. Munkájában pontos, lelkiismeretes és határozott. Az ügyfelek mindig számíthatnak a precíz munkájára.

Szakterülete az egyéni és társas vállalkozások könyvelése, adózással kapcsolatos feladatainak teljesítése, továbbá ezek bér, TB és munkaügyi feladatainak ellátása.
Kondorosi Ferencné Dr. habil

Kondorosi Ferencné Dr. habil

Egyetemi docens
Okleveles közgazdász, okleveles könyvvizsgáló, adótanácsadó

A Marx Károly Közgazdaságtudományi Egyetem belkereskedelmi szakán 1971-ben okleveles közgazdász, pénzügyi szakán 1976-ban szakközgazdász és tanári „B” szakán 1981-ben középiskolai tanári diplomát szerzett.

A Debreceni Agrártudományi Egyetemen doktori (PhD) tudományos fokozatot szerzett 1999-ben a társadalomtudományok területén a közgazdaságtudományokban, majd 2006-ban a Debreceni Egyetemen „habilitált doktor” tudományos fokozatot szerzett a társadalomtudományok területén a gazdálkodás és szervezéstudományokban. Ezen kívül rendelkezik okleveles könyvvizsgálói és adótanácsadói képesítéssekkel.

A SZÁMLA-SZÁM Kft-vel együttműködési megállapodása van. Alapító tulajdonosa a Régió Oktatási Központ Kft-nek, a CIVIS Audit Kft-nek és a MINERVA Audit Kft-nek. Korábban dolgozott az Észak-magyarországi Állami Építőipari Vállalatnál, az Alföldi Vendéglátó Vállalatnál, a Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakközépiskolában, a Kereskedelmi és Idegenforgalmi Továbbképző Vállalatnál, a Fényes Elek Közgazdasági Szakközépiskolában és a Debreceni Agrártudományi Egyetem GTK Számviteli és Pénzügyi Intézetében.

Szakterülete a különféle gazdálkodók kontrollingalapú információs rendszerének kialakítása, működtetése és fejlesztése, a mezőgazdasági és élelmiszeripari vállalkozások versenyképességét növelő számviteli és elemzési módszerek kidolgozása, valamint a Számviteli törvény gyakorlati alkalmazásánál felmerülő problémák megoldása.

A MTA Debreceni Akadémiai Bizottság Mezőgazdasági Szakbizottságának a tagja, PhD témavezető, a Magyar Könyvvizsgáló Kamara tagja, az Országos Könyvvizsgálóképzési Tanács tagja és a Számviteli Szakemberek Egyesület Hajdú-Bihar Megyei alelnöke.

Dr. Inklovics Klaudia

Dr. Inklovics Klaudia

Jogász
Ügyvéd, adótanácsadó

A Miskolci Egyetem Állam- és Jogtudományi Karán szerzett egyetemi diplomát 2008-ban, mint jogász, majd 2010-ben ugyanitt az ügyvédi szakvizsgát is letette. Ezen kívül rendelkezik adótanácsadói képesítéssel.

A SZÁMLA-SZÁM Kft-vel együttműködési megállapodása van. Jelenleg saját ügyvédi irodájában tevékenykedik. Korábban dolgozott a Pénzügyminisztérium Jövedelemadók Főosztályán ösztöndíjasként, ügyvédi irodában ügyvédjelöltként, és a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Ellenőrzési Osztályán (Kiemelt Adóalanyok és Társas Vállalkozások Ellenőrzési Főosztály, Általános Forgalmi Adó Főosztály) jogászként.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatalnál eltöltött időnek köszönhetően nagy tapasztalattal rendelkezik az adóellenőrzések és adóvégrehajtások területén. Ebből adódóan szakterülete az adószakértői szakvélemények készítése, az adóperekben képviselet, valamint segítségnyújtás az adóellenőrzések és az adóvégrehajtások során.

A Magyar Ügyvédi Kamara tagja.

Dr. Pierog Anita

Dr. Pierog Anita

Egyetemi adjunktus
Okleveles gazdasági agrármérnök, mérlegképes könyvelő

A Debreceni Egyetem Gazdálkodástudományi és Vidékfejlesztési Karán szerzett egyetemi diplomát 2010-ben, mint gazdasági agrármérnök, majd 2014-ben ugyanitt doktori (PhD) tudományos fokozatot a társadalomtudományok területén a gazdálkodás és szervezéstudományokban.

Ezen kívül rendelkezik mérlegképes könyvelői és ingatlanközvetítői képesítésekkel, valamint elvégzett két, az IFUA Horváth & Partners által szervezett kurzust „Folyamatmenedzsment és folyamatszemlélet a szervezetekben” és „Szervezési és vezetési ismeretek- a sikeres projektszerű működés kulcstényezői” címmel.

A SZÁMLA-SZÁM Kft-vel együttműködési megállapodása van. Jelenleg a Debreceni Egyetem Gazdaságtudományi Karán főállású egyetemi adjunktus a Vezetés- és Szervezéstudományi Intézet Vezetéstudományi Tanszékén.

Oktatási és kutatási területe a menedzsment és szervezeti magatartás témaköreiben mozog, és elsősorban a munkahelyi elégedettség és elvárásvizsgálatokra koncentrál. Az oktatási tevékenységen túl szervezetfejlesztéssel, azon belül működésfejlesztéssel foglalkozik (szervezeti problémák feltárása: kommunikációs/információs hálózat, struktúra, folyamatok; arra megoldások kidolgozása), illetve tréningeket is tart különböző témákban, mint kommunikáció, ügyfélkapcsolat, problémamegoldás, csapatépítés, döntés stb.

Szi-Benedekné Gősi Anita

Szi-Benedekné Gősi Anita

Közgazdász
Okleveles nemzetközi adószakértő, társadalombiztosítási és bérügyi szakelőadó

A Károly Róbert Főiskola Gazdasági- és Társadalomtudományi Karán szerzett főiskolai diplomát 2006-ban, mint közgazdász. Ezen kívül rendelkezik okleveles nemzetközi adószakértői és társadalombiztosítási és bérügyi szakelőadói képesítéssekkel.

A SZÁMLA-SZÁM Kft-vel együttműködési megállapodása van. Jelenleg a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatalnál dolgozik, mint dokumentum ellenőrzési referens. Korábban dolgozott az ANIM-ART ’99 Kkt-nál, mint pénzügyi- és számviteli ügyintéző, a Budapesti Erdőgazdasági Zrt-nél, mint bérelszámoló és a SZINEX-BENEX Kft-nél, mint pénzügyi és számviteli ügyintéző.

Szakterülete a nemzetközi adózás. Specialitása az általános adótanácsadás, az adótervezés, az adóoptimalizálás és az adószakértői szakvélemények készítése. Nagy tapasztalattal rendelkezik a társadalombiztosítás, a bérügy és a munkaügy területén.